Benieuwd naar de evaluatie van de ketenoefening cyberaanval?

NAZB heeft een digitale uitgave gemaakt met een terugblik op de grote Brabantse ketenoefening ICT-uitval/cybercriminaliteit.
Benieuwd naar de evaluatie van de ketenoefening cyberaanval?

Op 29 en 31 mei vond er een Brabantbrede intersectorale ketenoefening plaats met als scenario cybercriminaliteit en de effecten op de continuïteit in de keten. De week werd afgesloten met een themamiddag waar alle deelnemers voor waren uitgenodigd.

 

Ruim een jaar is NAZB in samenwerking met COT, een advies- en trainingsbureau op het gebied van veiligheid- en crisismanagement, en de acute zorgorganisaties bezig geweest met de voorbereiding. 26 Brabantse zorgorganisaties namen deel aan de ketenoefening cyberaanval, waarin het scenario cybercriminaliteit/ICT-uitval beoefend werd en leidde tot onzekerheid over het functioneren van IT-systemen en soms zelfs tot volledige uitval, waardoor de acute zorg in de hele regio onder druk stond en de keten samen moest werken om oplossingen te vinden . De centrale oefenleiding en responscellen algemeen en media waren druk aan het werk in Van der Valk Hotel Tilburg. In totaal hebben ruim 450 netwerkpartners een bijdrage geleverd.

 

Evaluatie

Een terugblik en beknopte weergave van de evaluatie is terug te vinden in dit document.

 

Deelnemers aan de oefening kunnen het volledige rapport opvragen via secretariaat@nazb.nl.