Terugblik themabijeenkomst tentamen suicidii

De eerste themabijeenkomst na de zomervakantie betrof een emotioneel onderwerp: tentamen suicidii. Deze bijeenkomst vond plaats op donderdag 19 september in het ETZ in Tilburg.
Terugblik themabijeenkomst tentamen suicidii

Ruim 130 genodigden waren aanwezig. Bert van den Herik, sociaal psychiatrisch verpleegkundige bij GGzE, en Liesbeth de Vos, SEH-arts ETZ en medisch coördinator NAZB, namen als dagvoorzitters de zaal mee in een impactvolle casus. Er kwamen diverse professionals aan het woord die bij deze casus betrokken waren:

  • Rob Favie, psychiater bij GGz Breburg
  • Margo Martens, ambulancezorgprofessional bij RAV Brabant Midden-West-Noord
  • Joran van Bokhorst, SEH arts bij het ETZ

Daarnaast nam Evert Beekmans werkzaam bij Politie Nederland deel aan het panel.

 

Over de avond

De gehele avond stond in het teken van deze casus die werd uitgediept van begin tot eind waarbij verschillende zorgprofessionals aan het woord kwamen. Omdat het een persoonlijke casus betrof, werd deze themabijeenkomst in beslotenheid behandeld.

 

Na het bespreken van de casus volgde een paneldiscussie, waarin de sprekers in gesprek gingen over de acute zorgketen binnen de ggz. Tegen welke dilemma's loop je als zorgprofessional aan? Wat betekent autonomiebevorderend beleid? Welke impact hebben zulke patiënten op de zorgverlener? Wanneer zet je nu welke interventies in? Hoe voelt het als je niets doet als zorgverlener? En: voelt de patiënt zich wel gehoord? Hoe ondersteunen we elkaar daarin en hoe kunnen we elkaar beter vinden? 

 

Paneldiscussie

V.l.n.r.: Evert Beekmans, Rob Favie, Joran van Bokhorst en Margo Martens, met dagvoorzitter Bert van den Herik

 

Volgende themabijeenkomst: thoraxletsel

De volgende themabijeenkomst vindt plaats op woensdag 18 december. Het onderwerp van deze bijeenkomst is thoraxletsel. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via deze link.