Bart heeft veel ervaring in verbeterprojecten in de zorg, zoals de uitrol van het LSP (2014), de opening van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie (2018) en de pilots zorgcoördinatie (2019). "In mijn loopbaan ben ik altijd gericht geweest op de vraag hoe we de zorg nog een stukje beter kunnen organiseren. Daartoe zie ik ook veel kansen in de organisatie van de acute zorg. Iedere zorgverlener binnen de acute zorg heeft zijn eigen expertise en mogelijkheden, maar vaak zijn we los van elkaar georganiseerd."
"Beter van elkaars expertise en mogelijkheden leren gebruikmaken, daarin valt nog een wereld te winnen. We zien bijvoorbeeld dat patiënten niet altijd bij de voor hen beste zorgverlener terechtkomen, denk aan kwetsbare ouderen of mensen met een verslaving. Het nog beter stroomlijnen van deze zorgprocessen is belangrijk zodat patiënten aan de ene kant zo snel mogelijk de juiste spoedzorg krijgen en aan de andere kant dat zorgverleners snel en efficiënt de juiste expertise en beschikbare capaciteit in de regio kunnen vinden. Zeker met het oog op de zorgkrapte die in de toekomst alleen maar groter wordt."
Bart heeft in zijn loopbaan voor veel verschillende zorgpartijen gewerkt. Zowel in de rol van extern adviseur voor ziekenhuizen, medische diagnostiek, zorgverzekeraars, VWS en koepels, als vanuit het ziekenhuis (UMC Utrecht). Als laatste vervulde Bart de functie van senior strategic accountmanager bij Medtronic; de Amerikaanse wereldmarktleider in medische technologie. Daarin heeft hij veel geleerd van de mogelijkheden en onmogelijkheden van grote tech-bedrijven in het verder verbeteren van de zorg door technologische innovatie en door publiek-private samenwerkingen.
“De ingenieursmentatliteit van het bedrijf (problemen zijn er om op te lossen) sprak me erg aan. Maar zo’n tech-reus is ook een heel grote en vaak onpersoonlijke commerciële organisatie. Daar ben ik tegenaan gelopen. Bij de eerste gesprekken dit voorjaar met voorzitter ROAZ Brabant Bart Berden en manager NAZB Christine Schepel merkte ik een inhoudelijke drive en een open, eerlijke en warme werksfeer. Die combinatie tussen inhoud en verbinding maken dat ik erg veel zin heb om te starten." Bart zal samen met collega-adviseur Bente ter Haar zich storten op de implementatie van zorgcoördinatie in het ROAZ. De komende periode zijn er direct een aantal belangrijke stappen te zetten, zoals de snelle toets (wat beogen we te bereiken) en het definitief maken van het transformatieplan (hoe gaan we dat doen en met welke mensen en middelen). "Het is een serieuze ambitie die we voor ogen hebben en we kunnen die alleen waarmaken in samenwerking met alle regionale partners. Daar zet ik me de komende twee jaar volledig voor in!"