Het Kwaliteitskader 3.0 biedt hierbij duidelijke richtlijnen over de benodigde activiteiten voor een effectieve voorbereiding. Dit kader is van toepassing op alle partners die zijn vastgelegd in het OTO-convenant van 2008, waaronder ziekenhuizen, ambulancezorg, huisartsenspoedposten (HASP'en) en Gemeentelijke Gezondheidsdiensten (GGD’en).
In ROAZ Brabant is besloten om ook niet-convenantpartners als VVT, GGZ en farmaceutische spoedzorg, de mogelijkheid te bieden deel te nemen aan regionale OTO-activiteiten. Zij komen ook in aanmerking voor een financiële tegemoetkoming voor opleiden, trainen, oefenen (OTO)-activiteiten.
Beschikbare OTO-activiteiten
Niet-convenantpartners kunnen onder bepaalde voorwaarden gebruikmaken van de algemene RCO OTO-activiteiten, waaronder:
- E-learning Basistraining Crisisbeheersing
- Opleiding Operationeel Crisiscoördinator Zorgorganisatie
- Leergang BCM (Bedrijfscontinuïteitsmanagement)
- Opleidingsprogramma crisiscommunicatie
- Mobiele Escaperoom
- Cursus Waarnemen
- Cursus Medisch Slachtofferbegeleider Oefenen (MSBO)
- Deelname aan ketenoefeningen
- Expertgroep- en themabijeenkomsten RCO
Een volledig overzicht van het programma Risicomanagement, crisisbeheersing en opleiden, trainen, oefenen vind je op deze pagina.
Interesse in een activiteit?
Niet-convenantpartners kunnen contact opnemen met de adviseurs RCO van NAZB om te bekijken of hun activiteiten binnen het programma passen en in aanmerking komen voor een (gedeeltelijke) tegemoetkoming in de kosten.
De tegemoetkoming wordt beoordeeld op basis van de spelregels OTO-stimuleringsgelden en een eerlijke verdeling van beschikbare middelen.
Heeft jouw organisatie interesse in deelname of een financiële tegemoetkoming voor OTO-activiteiten? Neem dan contact op met onze adviseurs RCO Marleen Boertien en Rob van den Bergh.